Laminált padló vagy parketta?

Napjainkban egyre többször hangzik el az a kérdés, hogy a laminált padló, vagy a parketta lehet-e a jobb megoldás, viszont a kérdésre igazából nincs konkrét válasz, hiszen a laminált padlónak és a parkettának is megvannak a maga előnyei, csak azt kell eldönteni, hogy milyen szempont szerint szeretne választani, hiszen ezek eltérnek árban és színválasztékban is.

A laminált padlók felső részét műanyagból készítik, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen színben és mintázatban kapható, így mindegy, hogy az ön szobája vagy nappalija milyen stílusú és milyen színű vagy mintázatú a fal, hiszen talál majd odaillő laminált padlót. A laminált padló egyetlen hátránya, hogy csupán faminta hatását kelti, valójában nem fa, hanem műanyag, ezért a mintázata ismétlődik, ami miatt pedig egy nagyobb területű szobában monoton is lehet. Sokan úgy gondolják, hogy a laminált padló halkabb és jobban elnyeli a zajt, mint a parketta, és mivel a kopogás mindenkit zavar, gyakran választják inkább a laminált padlót, viszont valójában a laminált padló nem csendesebb a parkettánál, csak számít a műanyag felülete.

A laminált padló viszont abból a szempontból előnyösebb a parkettánál, hogy a laminált padló nem olyan érzékeny a különböző vízcseppekre, mint a parketta, ráadásul ami a legfontosabb, hogy a laminált padló annyira alacsony áron beszerezhető, hogy össze sem hasonlítható szinte a parkettával. A laminált padló akkor is jobb megoldás lehet, ha többször szokta átrendezni a lakását, hiszen a laminált padlót akárhányszor lecserélheti majd. A parketta viszont nem egy rövidtávú megoldás, tehát ha valóban tartós padlót szeretne, akkor válasszon inkább parkettát, hiszen az egy életre szól. Bár kevesebb színben kapható, mint a laminált padló, azért mégis találni ezek között is ízléses, stílusos színeket.

Gratulálunk, elolvasta a cikket. Ha tetszett, mutassa meg az ismerőseinek is!

biborhaz-kerjen-ajanlatot-vagy-ingyenes-visszahivast

Felújítást tervez? Esetleg építkezést? Talán már folyamatban vannak a munkálatok, de még nem talált megfelelő nyílászárókat? Válasszon egy Önt érdeklő termékcsoportot az alábbiakból, és máris egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

  • Bíbor ház A kiválasztás után, nyomja meg az "Ez érdekel" gombot, és az adott termékcsoport weboldalára jut.

  • Csak 1x kattintson az érdekel gombra, majd várjon 10 másodpercet!

    nyito-lefele-nyil-bibor
Posted in Blog.